Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie

Wybór sprzętu do surfcastingu
(1 przeglądających) (1) Gość
Zapytaj eksperta
  • Strona:
  • 1

TEMAT: Wybór sprzętu do surfcastingu

Wybór sprzętu do surfcastingu 1 rok, 9 mies. temu #2622

• Kuba
  • ( Użytkownik )
  • Szprot
Chcialbym prosic o pomoc w wyborze sprzetu. potrzebuje wedzisko, kolowrotek i zylke. zestawy robie sam.
kwota jaka moge przeznaczyc to w granicach 500-600 zł bo wiecej nie wyskrobie chyba (student) nie znam sie jeszcze zabardzo na sprzecie wiec pomoc mi sie przyda. jestem otwarty na propozyjce linki zdjecia itd.

O: Wybór sprzętu do surfcastingu 1 rok, 9 mies. temu #2624

• raschpel
  • ( Użytkownik )
  • Morświn
zamiast żyłki proponuje jakaś plecionke, a co do wedziska i kołowrotka to myśle że kilku specjalistów od surfcastingu Ci tu w 157% pomoże, musisz poczekać bo chłopaki aktualnie łapią
"Chcesz ze mnie kpić? nie poczułem nic, daj BIS. Nie powiedziałeś tego w ryj to nie powiedziałeś NIC!"

O:Wybór sprzętu do surfcastingu 1 rok, 9 mies. temu #2625

• Kuba
  • ( Użytkownik )
  • Szprot
to poczekam a co lapia? niby wiem ze plecionka teoretycznie lepiej sie sprawdza ale ja nie lubie plecionek. biore tylko w ostatecznosci

O:Wybór sprzętu do surfcastingu 1 rok, 9 mies. temu #2633

• arek
  • ( Użytkownik )
  • Rekin
Dobrze połowisz i niedrogo: wędka - Robinson Xenon Surfcasting - ok. 200 zł
kołowrotek - Jaxon Roxan 7500 - ok. 200 zł, żyłka koniczna - dega taperline lub cormoran - ok.30 zł

O:Wybór sprzętu do surfcastingu 1 rok, 9 mies. temu #2649

• Kuba
  • ( Użytkownik )
  • Szprot
poczytalem troche i ten kij jest calkiem ok. mysle ze wystarczy ale czy za sezon, dwa nie bede potrzebowal lepszej? moze wydac wiecej kasy?
a ten kolowrotek bedzie dobry? Kołowrotek Cormoran Big Ben 7Pi 4500
? ogladalem go dzisiaj w sklepie i wyglada ok

O:Wybór sprzętu do surfcastingu 1 rok, 8 mies. temu #2874

• xnavdar
  • ( Użytkownik )
  • Szprot
Będzie dobry. Używam tego kołowrotka i jestem zadowolony.
Panuje opinia, że jeżeli chodzi o odległość rzutu, to żyłka ma przewagę nad plecionką.
Pozdrowienia!

O:Wybór sprzętu do surfcastingu 1 rok, 8 mies. temu #2880

• samael
  • ( Użytkownik )
  • Morświn
xnavdar napisał:
Będzie dobry. Używam tego kołowrotka i jestem zadowolony.
Panuje opinia, że jeżeli chodzi o odległość rzutu, to żyłka ma przewagę nad plecionką.
Pozdrowienia!

Gdzie ty to wyczytałeś ???????????????? no raczej nie na tym forum , plecionka to jedno jedyne rozwiązanie w surfcastingu , ale dobra plecionka to koszt około 150zł ale sie opłaca na 1000% polecam tylko plecionka , co do kołowrotka to tak BIG BEN ma tu 100% poparcia kijek i tu jest mały kłopot , ale za ceną 150-200 zł kupisz całkiem przyzwoity kij .Patrz tylko WĘGLÓWKI, NIE szklaki to badziew.

O:Wybór sprzętu do surfcastingu 1 rok, 8 mies. temu #2882

• paco
  • ( Admin )
  • Kapitan
  • Pawel, Norsk Viking
oj samael co do zylki i plecionki do surf...zdania sa podzielone.
Zwaz, ze zylka jednak ma mniejsze tarcie, generalnie jest bardziej sliska.

GG 8705488 mail Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć.
Pawel
Tu mieszkam 58.31185,6.668116 (google)
Hilsen fra Norge.
NA RYBY nie PO RYBY!!

O:Wybór sprzętu do surfcastingu 1 rok, 8 mies. temu #2883

• xnavdar
  • ( Użytkownik )
  • Szprot
Ten ciąg znaków zapytania sugeruje, że Twoje stwierdzenie "ex catedra" nie podlega dyskusji, ja jednak spróbuję.

Rzeczywiście, nie przeczytałem o tym na tym forum, ale są strony gdzie można o tym przeczytać. Poza tym na wielu filmach o surfcastingu na YouTube widać co mają nawinięte na kołowrotki - ewidentny dowód, że plecionka nie jest "jedynym rozwiązaniem" w surfcastingu.

Poniżej link, dowodzący, że nawet na tej stronie można przeczytać opinie nie do końca zgodne z Twoją.

www.wedkarzmorski.pl/forum/12-surfcastin...-w-surfcastingu.html

O:Wybór sprzętu do surfcastingu 1 rok, 7 mies. temu #3326

• Geno
  • ( Użytkownik )
  • Morświn
Xnavdar - w przytoczonej przez Ciebie wypowiedzi Tomaszka jest wiele czystej teorii, wydumanej przez Kolegę. Bywa tak, że leszcze biorą delikatnie, ale zacięcie nie odbywa się tak samo, jak na wodach śródlądowych. W warunkach występujących na "naszych" łowiskach morskich, w sytuacjach, kiedy zestaw umieszczamy na znacznej odległości, "zacięcie", gdy używamy żyłki, jest realizowane poprzez "szeroki" ruch wędziskiem, w który angażowana jest dość duża siła - to właśnie powoduje wyrywanie haka z leszczowego pyska.
Kiedy używasz plecionkę, wystarczy delikatny ruch wędziskiem ... i ryba jest na haku... Nie ma co dyskutować o różnicach w odległości rzutów, bo są nieznaczne. Na rezultat ma raczej wpływ technika rzutu, rodzaj wędziska, masa ciężarka, siła wiatru itp.
Serdecznie pozdrawiam!!!
Ostatnio zmieniany: 1 rok, 7 mies. temu przez Geno.
  • Strona:
  • 1
Moderatorzy: Piotr, marek0l, Tleilax
Wygenerowano w 1.83 sekundy

Logowanie

Wiadomości prywatne

You are not logged in.

Get Adobe Flash player
Get Adobe Flash player

Portalowe gadżety

Your cart is empty