Get Adobe Flash player

Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie

Morska żyłka przyponowa grubość??
(1 przeglądających) (1) Gość
Zapytaj eksperta
  • Strona:
  • 1

TEMAT: Morska żyłka przyponowa grubość??

Morska żyłka przyponowa grubość?? 1 rok, 5 mies. temu #3643

• rufio20
  • ( Użytkownik )
  • Morświn
Witam jako nowy na forum. Mam pytanie dotyczące żyłek przeponowoych morskich dega w sklepach dostępne są o bardzo dużych średnicach czy nie wpływa na ilość brań linka o grubości 1.0 czy 0.90?? i jak blokować systemik QBS czy można poprostu zrobić 2 supełki na żyłce czy jest jakiś inny prosty sposób proszę o pomoc pozdrawiam
nr gg1380019
Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć.
www.wedkarski.com

O: Morska żyłka przyponowa grubość?? 1 rok, 5 mies. temu #3644

• Lego
  • ( Użytkownik )
  • Orka
  • Wiking duchem
Na Bałtyk wystarczy 0,5 lub 0,6. Wtedy bierzesz koraliki do systemu QBS mniejsze. Blokuje się je supłem, ale wiadomo każdy supeł osłabia żyłkę. Ja robię podwójną lub potrójną ósemkę (stoper). Wydaje mi się, że jest wtedy mniej zagięć żyłki.
Marek, tel. 608014937
gg 2457894

Yankis MILITARIA

O: Morska żyłka przyponowa grubość?? 1 rok, 5 mies. temu #3645

• Piotr
  • ( Admin )
  • Kapitan
Jak napisał Lego, ósemka wystarcza i mało osłabia. Możesz dać jeszcze mikro koraliczek.
Co do grubości - jeżeli używasz QBS-ów Degi to musisz się trzymać grubości dostosowanych do tego właśnie koralika, ale jeżeli robisz sam przypon to im grubsza żyłka czy fluorocarbon tym sztywniejszy trok, mniej się plącze i lepiej przywieszka prezentuje się rybką.

Pzdr
Solvkroken Team Polska

602-528-251
GG: 6806863

O:Morska żyłka przyponowa grubość?? 1 rok, 5 mies. temu #3646

• Andy
  • ( Zablokowany )
  • Pirat recydywista
  • Pirat dyplomowany
Spróbuj tych koralików:
plastiki.jpg

Proste i dobre. Są w sprzedaży różne średnice otworów.
Żyłki, nawet normalne, w granicach 0.4 - 1mm. Im sztywniejsze tym lepsze.
Generalnie 05.- 0.6mm.
Bez zimy nie ma wiosny, bez śmierci nie ma życia.

O:Morska żyłka przyponowa grubość?? 1 rok, 5 mies. temu #3647

• Lego
  • ( Użytkownik )
  • Orka
  • Wiking duchem
Te co Andy przedstawia też są ok, ale wszystkie przypony trzeba montować w domu. A te QBS, takie zatrzaskowe, to możesz szybko na łowisku założyć, mając tylko przygotowany przypon z żyłki głównej.
Marek, tel. 608014937
gg 2457894

Yankis MILITARIA

O:Morska żyłka przyponowa grubość?? 1 rok, 5 mies. temu #3650

• rufio20
  • ( Użytkownik )
  • Morświn
Jeszcze jedna pytanko czy ta żyłka przeponowa dega planuję kupić 0,8 bo mniejszej na belonka.pl nie widziałem jest stosowana tyko jaka główna żyłka do końca zestawu czy montuje się też z niej przypon na przywieszki bo to chyba jednak za gruba jak na przypon na przywieszek ?? Czy lepiej zastować przywieszki na żyłkach takich jak można kupić już gotowe w sklepach?? mam nadzieję że ktoś mnie zrozumiał pozdrawiam
nr gg1380019
Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć.
www.wedkarski.com

O:Morska żyłka przyponowa grubość?? 1 rok, 5 mies. temu #3652

• Andy
  • ( Zablokowany )
  • Pirat recydywista
  • Pirat dyplomowany
To nie reguła, żeby stosować tak grube przYpony.
Nie musisz kupować drogich przyponów ani robić zestawów w domu.
Prawdopodobnie będziesz poławiał z plaży więc rozważ możliwość zastosowania nawet 0.25mm.
Są różne techniki i szkoły na ten temat.
Np w jeziorze przypon powinien być z miękkiej żyłki, żeby lepiej prezentował przynętę. Na morzu, łowiąc z pokładu na pewno lepiej zaprezentujesz przywieszkę na sztywnym przyponie.
Z plaży, sam przypon bardzo łatwo wymienisz na jaki zechcesz, twoja wola. Osobiście stosuję przypony od 0.25 - 0.6mm i niekoniecznie z żyłki "morskiej".

Jak masz jeszcze wątpliwości wejdź na strony innych sklepów, np kolegi z Portalu - www.turbot.sklep.pl/

To doświadczony łowca i znawca tematu, dobrze Ci poradzi, możesz mu zaufać.
Bez zimy nie ma wiosny, bez śmierci nie ma życia.
  • Strona:
  • 1
Moderatorzy: Piotr, marek0l, Tleilax
Wygenerowano w 0.29 sekundy

Logowanie

Wiadomości prywatne

You are not logged in.

Get Adobe Flash player
Get Adobe Flash player

Portalowe gadżety

Your cart is empty